MÉS ENLLÀ DEL PASDOBLE

“Bandes: més enllà del pasdoble”, a “La sonora”

El programa “La sonora” emet un monogràfic de 25 minuts que gira al voltant de les bandes.

Quan sentim a parlar de bandes de música ens vénen al cap formacions uniformades de músics de vent desfilant en cercavila mentre toquen un repertori de marxes o pasdobles.

Però el món de les bandes és molt més que això. Musicalment parlant, perquè hi ha una gran vitalitat de creació de música simfònica per a banda, amb grans compositors i intèrprets que conreen els llenguatges musicals més contemporanis.

 

I també fora de la música: les bandes, societats musicals amb gent de totes les edats, belluguen milers de persones que frueixen, a més de la música, de l’emoció del concurs, de la festa, dels àpats i els viatges. Un imaginari molt conegut i molt viu al País Valencià i també a les comarques del sud de Catalunya.

Pau Benavent va ser els dies 14 i 15 d’abril del 2012 a la Sénia, al Montsià, per viure en primera persona el VI Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia. Hi van participar bandes de Portugal, València, Cuenca, Alacant, Múrcia i Castelló.

 

Enllaç al monogràfic especial del programa La Sonora de TV3:

Bandes: més enllà del pasdoble