CARRUTXA

Carrutxa és una entitat reusenca on hi treballen autèntics apassionats de la cultura popular. Són investigadors, divulgadors i dinamitzadors culturals.

Hem visitat la seua seu per descobrir com treballen amb intensitat en la recerca i la difusió del patrimoni immaterial de les comarques de la Catalunya Nova i, principalment, del Baix Camp i del Priorat. Des de l’antropologia, la història, la filologia, l’arqueologia, l’etnomusicologia i tot el calendari anual, passant per les festes que relliguen la cultura festiva del Principat amb la valenciana, aragonesa i mallorquina, fins al joc de bitlles, els correbous i les bandes de música.

Descobrim les persones que hi ha darrere l’associació, que treballa per conservar i difondre el nostre patrimoni immaterial des de fa 36 anys. Una tasca que els ha valgut el Premi Nacional de Cultura 2016. En parlem amb els seus responsables, els investigadors Salvador Palomar, Albert Margalef, Ferran Sugranyes i Montsant Fonts.

Ací, l’enllaç al vídeo del programa Tria33 de TV3:

Carrutxa: laboratori de cultura