ELS PASTORETS

Josep Maria Folch i Torres és una figura decisiva de la cultura popular.

Va escriure “Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús”, una de les obres més populars del teatre català. De fet, es representa unes 150 vegades per temporada amb 40.000 espectadors! Es va estrenar l’any 1916 al teatre Coliseu Pompeia de Gràcia (Barcelona) i es va editar l’any 1919.

Enguany se celebra el centenari de la primera representació i s’han organitzat desenes d’activitats. Com ara la reedició de l’obra.

Pastorets..
Nova edició de “Els Pastorets”

 

El Patufet..
Primera i última edició de “En Patufet”

Paga la pena anar a Palau-solità i Plegamans i visitar la Fundació Folch i Torres. Hi trobareu tota la seua obra i la dels seus familiars. Vos deixe un xicotet tast de la Fundació i de “Els Pastorets”. Un vídeo del programa Tria33 de TV3:

 El centenari dels Pastorets de Folch i Torres

 

Pastorets_original...
Primera edició de “Els Pastorets”