L’ESCALDADA DEL RAÏM

Convertir el raïm de moscatell en panses va ser una de les activitats agràries més importants del País Valencià i ara s’ha convertit en una festa popular que es repeteix a diverses localitats de les comarques centrals.
Escaldada del raïm. Tia Trinidad

Carlos Fuster és historiador i fa dotze anys que investiga el món de la pansa: ‘Sempre es parla de la taronja, però la vinya va ser el conreu principal al segle XIX i a començament del XX, va generar autèntiques fortunes. Tota l’economia girava entorn de la pansa, s’exportava a Anglaterra i Amèrica. Hi havia una arquitectura particular, una gastronomia, relacions comercials internacionals, cançons populars, dites, etc.’

Més informació de la tradicional escaldada del raïm al següent enllaç del diari VilaWeb:

L’escaldada del raïm: una tradició per a descobrir