AHMED, ‘BOTIFARRA’ I PERE

Conversa a tres bandes amb els autors del nou disc de ‘Botifarra‘, De banda a banda del Mediterrani: Pep Gimeno, Ahmed Touzani i Pere Ródenas.

La nuesa encantadora d’una melodia de violí, rica en ornaments, comença un dels treballs més sorprenents i necessaris de la música d’arrel.  De banda a banda del Mediterrani (Temps Record, 2018) és una declaració d’intencions: barreja músiques tradicionals valencianes i nord-africanes per evidenciar, gairebé d’una manera didàctica, el lligam cultural compartit entre les dues ribes de la mar.

Ha unit el violinista i cantant marroquí Ahmed Touzani, amb el cantant xativí i l’arranjador valldalbaidí Pere Ródenas. És la conseqüència d’un experiment que van fer l’octubre del 2012 a la Pobla de Vallbona (Camp de Túria), encalçats pel periodista de VilaWeb i agitador cultural Pep Albinyana. El resultat d’aquell concert va ser molt reeixit i, un any més tard, el van repetir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, durant les festes de la Mercè.

 

Conversa Ahmed Touzani, Pep Botifarra, Pere Ródenas amb Pau Benavent per a VilaWeb
Fotografia: Pep Albinyana

Sis anys després del primer concert, ens citem amb ells entre pastes delicioses i el tradicional té marroquí. Són molt amics, xarren pels colzes. Podrien estar tres hores asseguts parlant de música o de les feines del camp. Amb tot això, fem una conversa amena i divertida a casa de l’amfitrió, Ahmed Touzani, que va deixar el Tànger natal per canviar d’aires i cercar un nou futur que l’ha dut a ser llaurador a Genovés, a la Costera.

No vos perdeu la conversa al diari VilaWeb:

Els secrets del nou disc de Pep Gimeno ‘Botifarra’