FESTACARRER

Torna amb força l’emblemàtica trobada de música d’arrel: el Festacarrer d’Ondara (Marina Alta).
Festacarrer. Reportatge. Pau Benavent. VilaWeb. Foto de Eliazar Romà
Foto d’Eliazar Romà

Ha estat exemple per a altres festivals i llueix amb orgull una dilatada experiència de vint-i-tres anys. Hi han actuat Al Tall, Urbàlia Rurana, Primera Nota, les Violines, Criatures, Miquela Lladó i Música Nostra, etc.

Vicent Ortuño n’és un dels impulsors, sempre hi ha estat implicat: ‘Quan vam començar, no hi havia gairebé res al voltant de la música tradicional i de les activitats de carrer, teníem moltes expectatives i voluntat. El primer any ens va desbordar, el segon i el tercer van ser espectaculars. Vam confirmar que calia tenir una plataforma per a mostrar tot allò que tenim al país.’

Una història de lluita

El Festacarrer viu una revifalla encoratjadora des de l’any passat, però ha sobreviscut amb penes i treballs. L’any 2005 va estar a punt de desaparèixer: tres-cents treballadors de la cultura van signar un manifest per a evitar-ho, entre ells hi havia Maria del Mar Bonet, Lluís Llach, Pau Alabajos i Jaume Arnella.

Descobriu-lo al següent reportatge de VilaWeb:

El Festacarrer d’Ondara reviu amb força

 

Festacarrer Ondara. Reportatge de Pau Benavent per a VilaWeb