JOSEP VICENT FRECHINA

Any rere any, centenars de persones s’apleguen al Cant al Ras de Massalfassar, a l’Horta Nord, per gaudir de les diferents maneres de cantar del país i de la música de tradició oral. Ho fan al voltant d’un escenari i un sopar comunitari on actuen amateurs, professionals i espontanis. L’organitza la Colla de Dimonis de Massalfassar i l’Associació Tramús, Tradició i Música; enguany, per vint-i-tresena vegada i dedicada a l’enyorat Emili Vera, qui va ser guitarra i guitarró de Pep Gimeno ‘Botifarra’. Hem aprofitat l’ocasió per conversar amb el director de la trobada, Josep Vicent Frechina, personatge clau de la cultura popular dels Països Catalans: és activista des dels disset anys, forma part de diverses associacions, és investigador, divulgador, crític musical, professor i està darrere dels Premis Ovidi Montllor i la revista Caramella, entre més. Les seues reflexions i el seu discurs transgressor no deixen indiferent ningú.

Enllaç a l’entrevista a Josep Vicent Frechina, sencera. A VilaWeb:

VilaWeb Paper