LA FESTA D’ALGEMESÍ

Les campanes de la Basílica Menor de Sant Jaume d’Algemesí, a la Ribera Alta, voltegen tota la nit del 6 de setembre, d’hora en hora, per rememorar el miraculós retorn de la imatge de la Mare de Déu de la Salut, d’Alzira a Algemesí, del segle XIII. I anuncien una de les festes més emblemàtiques del País Valencià: La Festa de la Mare de Déu de la Salut.

Cada 7 i 8 de setembre, les façanes dels carrers de volta llueixen engalanades amb cobertors, tapissos de la Mare de Déu i llums, les cases obrin de bat a bat, la gent seu a la porta i al carrer i embadaleix al pas de les processons que inclouen un gran nombre d’elements. Hi participen més de 1400 figurants, s’alcen unes 400 muixerangues, els tornejants fan volar les seues varetes al redoble incessant del tambor, ixen els gegants del rei Jaume I i la reina Violant d’Hongria, se succeeixen els balls tradicionals i molt més.

Descobriu-ho al següent reportatge, a VilaWeb: