INVENTARI FOLK

Ferran Riera és un dels periodistes musicals més reconeguts del país i un dels pocs que ha viscut de prop l’evolució de la música d’arrel d’aquestes últimes dècades. Ha publicat Inventari. La música folk als Països Catalans, del franquisme al Tradicionàrius (Pagès Editors), un llibre que esdevé imprescindible per a conèixer tots els noms implicats en la revaloració de les arrels musicals i els punts d’inflexió, des de la Renaixença fins a la creació del Tradicionàrius, el primer festival estable. Riera ha confegit el reportatge divulgatiu més gran i complet que s’ha fet mai sobre la matèria, amb més de noranta veus que parlen en primera persona i amb visions complementàries. Parla de recol·lecció de cançons i danses, de cançó improvisada, d’esbarts i coreògrafs, de festivals i congressos, d’instruments tradicionals, de grups i personatges imprescindibles i de molt més. Tot amanit amb curiositats, sovint, sorprenents. Conversem amb ell i li demanem per alguns punts clau d’aquest inventari que, ben aviat, tindrà segona part.

LLegiu l’entrevista ací, a VilaWeb: